Spontan biokväll blev det igår när vi avnjutit den grillade kycklingfilén med quinoasallad och tzatziki. Magnus ville så gärna se Transformers, och jag känner att det är ju bara att passa på att gå på bio så mycket som möjligt nu, innan det blir svårare att ta sig iväg…

Blog Image

Jag var lite skeptisk efter att ha sett att DN gett filmen en 1:a i betyg, men den var faktiskt lite bättre än så. Storyn var enkel: en livgivande kub kallad Allspark som kommit på villovägar i rymden efter ett krig på robotplaneten Cybertron och sedan hamnat på jorden, eftersöks av de elaka jätterobotarna Decepticons som kan transformera sig till lite vad som helst, och mänsklighetens öde visar sig vila i händerna på en tonårig kille, Sam, som tillsammans med de snälla jätterobotarna Autobots (som också kan transformera sig och som också letar efter kuben) kämpar mot elakingarna Decepticons. Dock hade filmen trots allt en viss humor och när John Turturro dök upp i en biroll blidkades jag genast något till att ändå tycka att det var en okej actionrulle att fördriva en lördagskväll med. Jag antar att man kanske tycker att den är bättre om man har lekt med Transformers-figurer när man var liten och har någon slags relation till dem sedan innan, vilket jag alltså inte har. Sammanfattningsvis tycker jag som sagt att det är en helt ok actionrulle – bitvis rätt rolig – men jag kan ändå inte ge den ett högre betyg än 2 spiraler. Fanns det halva att dela ut skulle den nog få 2,5, men 3 är lite för högt.

Blog Image